De binnenvaart is het hart van onze dienstverlening

LCG is geheel ingericht op het snel en veilig lossen en laden van containerbinnenvaartschepen. Aan 350 meter kade beschikken wij over twee havenkranen. Onze medewerkers zetten zich daarbij elk moment van de dag in voor een optimale dienstverlening. Dagelijks is onze inlandterminal over het water verbonden met de zeehavens. De gunstige ligging aan de Merwede - in het stroomgebied van de Rijn - maakt het jaar rond ongehinderd vervoer mogelijk.

Voor- en natransport op afroep

- Eigen terminaltrekkers
- Vaste chartervloot

Containers bezorgen wij op afroep bij de klant aan de voordeur of halen deze daar op. Tot ongeveer tien kilometer doen wij dat efficiënt met terminaltrekkers. Voor andere klanten in een wijde cirkel rondom Gorinchem gebeurt dit met vrachtwagens. Toegang tot onze terminal krijgen chauffeurs via de CargoCard. Dat is veilig en versnelt het proces.

Empty depot, onderhoud en reparatie

- Tussenopslag containers
- Empty depot
- Onderhoud en reparatie lege containers

Ons terminalterrein biedt alle ruimte voor de opslag van containers, zowel vol als leeg. Voor meerdere partijen fungeren wij als empty depot, inclusief diensten als schoonmaak, onderhoud en reparatie. Het inleveren en ophalen van (lege) containers gaat altijd snel en efficiënt. Een chauffeur is binnen de kortste keren weer op weg.

Aanvullende containerservices

- Gasmetingen en (ont)gassen
- Reeferaansluitingen

Samen met een gespecialiseerde partij verzorgen wij ook gasmetingen en het (ont)gassen van containers. Voor reefercontainers beschikken wij over tientallen reeferplugs.

Vakkundige ondersteuning

- Afhandeling douaneformaliteiten
- AEO-gecertificeerd
- Vergunning douane-entrepot

Alle terminaloperaties worden vakkundig voorbereid en ondersteund vanuit ons moderne terminalkantoor. Hiervandaan vinden ook alle klantcontacten plaats en handelen wij douaneformaliteiten af. LCG is door de Douane AEO-gecertificeerd en beschikt over een Vergunning douane-entrepot.

Heeft u een vervoersvraag? Bel direct voor een persoonlijk advies 0183 - 22 90 00